Για τους φοιτητές

Επικοινωνία με τη Γραμματεία

Η γραμματεία του τμήματος Μερικής Φοίτησης βρίσκεται στο Κτίριο των Μεταπτυχιακών Σπουδών επί των οδών Ευελπίδων 47Α & Λευκάδος 33, στον 8ο όροφο, γραφείο 806. Το ωράριο λειτουργίας της Γραμματείας είναι Δευτ-Παρ 9:30-16:30.

Γραμματεία:
Ειρήνη Μαυρομαρά (210-8203665, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ),
Χαρά Παπακωνσταντίνου (210-8203631, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ),
Fax: 210-8203607

Η ενημέρωση από τη γραμματεία (ανακοινώσεις, πρόγραμμα κ.λπ.) γίνεται κυρίως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 


Πρόσβαση στο Διαδίκτυο – Κωδικοί aueb

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει στους φοιτητές του κωδικό aueb ο οποίος προσφέρει πρόσβαση στο e-class και στην e-grammateia, δυνατότητα σύνδεσης στο Internet με την υπηρεσία vpn για πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και λογαριασμό e-mail aueb.  Οι κωδικοί αυτοί δίνονται από τη γραμματεία κατά την έναρξη των σπουδών.

 


Φοιτητική Ταυτότητα / πάσο

Η φοιτητική ταυτότητα και το πάσο είναι πλέον ένα ενιαίο έντυπο το οποίο διανέμεται από τα σημεία παραλαβής που έχει ορίσει το Υπουργείο ενώ η αίτηση για την απόκτησή του γίνεται ηλεκτρονικά στη σελίδα του Υπουργείου. Σχετικές οδηγίες αποστέλλονται από τη γραμματεία κατά την έναρξη των μαθημάτων.

 


Ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού

Η ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού έχει σκοπό να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της γραμματείας και των φοιτητών αλλά και το κατεξοχήν ενημερωτικό εργαλείο υποψηφίων και ενδιαφερομένων. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών, την περίοδο αιτήσεων και τη διαδικασία υποβολής τους, το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και εξετάσεων και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

 


Εξετάσεις και Ενημέρωση Βαθμολογίας

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο τέλος του κάθε εξαμήνου. Ένα περίπου μήνα μετά το τέλος της κάθε εξεταστικής περιόδου για όλα τα τμήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος ανακοινώνονται οι βαθμολογίες. Η ανακοίνωση γίνεται μέσω της e-grammateia ενώ δεν γίνονται ανακοινώσεις βαθμολογιών τηλεφωνικά.

 


Πρόγραμμα και Υλικό Μαθημάτων

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων ανακοινώνεται ένα μήνα πριν την έναρξη του εξαμήνου τόσο μέσω αποστολής του με e-mail στους φοιτητές όσο και μέσω της παρούσης ιστοσελίδας (Ανακοινώσεις).

Το υλικό των μαθημάτων (διαφάνειες, σημειώσεις, ανάλυση κ.λπ.) διατίθεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-class και η ανανέωση του υλικού αυτού γίνεται από τους διδάσκοντες πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

 


Χορήγηση Βεβαιώσεων

Η χορήγηση βεβαιώσεων και εντύπων που εκδίδονται από τη Γραμματεία γίνεται με τη συμπλήρωση του αιτήματος έκδοσης πιστοποιητικού μέσω της φοιτητικού portal. Οι αιτήσεις για βεβαιώσεις μπορούν να σταλούν είτε με e-mail είτε με fax ή να δοθούν απευθείας στη γραμματεία ενώ οι βεβαιώσεις παραλαμβάνονται μετά από 3 εργάσιμες ημέρες από τη γραμματεία.

 


Πληρωμές, Αποδείξεις

Το σύνολο των τελών φοίτησης είναι 6.900 € και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (αναλυτικά στοιχεία δίνονται από τη γραμματεία). Αντίγραφο του καταθετηρίου θα πρέπει να αποστέλλεται στη Γραμματεία, ενώ στην αιτιολογία θα πρέπει να αναγράφεται το όνομά του φοιτητή/της φοιτήτριας.

Στην περίπτωση που τη συμμετοχή σας στο μεταπτυχιακό τη χρηματοδοτεί η εταιρεία στην οποία εργάζεστε και χρειάζεται έκδοση τιμολογίου, θα πρέπει ΠΡΙΝ γίνει η κατάθεση των χρημάτων να επικοινωνήσετε με το λογιστήριο και συγκεκριμένα με την κα Ελένη Ράπτη στον Ειδικό Λογαριασμό του ΟΠΑ (τηλ. 210-8203834, fax 210-8203831) και ο φοιτητής είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να παρακολουθεί την πορεία της πληρωμής και να ενημερώνει τη γραμματεία για την εξέλιξή της, ενώ σε κάθε περίπτωση οφείλει να προσκομίζει αποδεικτικό κατάθεσης. 

Απλές αποδείξεις πληρωμής των διδάκτρων βγαίνουν αυτόματα από το λογιστήριο αφού εμφανιστεί η κατάθεση στην αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού του προγράμματος. Η απόδειξη ή το τιμολόγιο θα σταλεί στη γραμματεία από όπου θα τα προμηθευτείτε. ΔΕΝ πληρώνετε στη γραμματεία.